Kontakt

IEP - Istarski Eko Proizvod
De Franceschijeva 46
52100 Pula
f. 052 216112
info@iep.com.hr

Batatijada u Šijani

EKO Tržnica Šijana u organizaciji udruge Istarski Eko Proizvod i suradnji građanske inicijative potrošača ekoloških proizvoda “Solidarna Pula” i TZ grada Pule ovog utorka, 04.11.2014. godine, organizira manifestaciju na temu batata pod nazivom “Batatijada”.

Batat je namirnica koja iz godine u godinu postaje sve popularnija zbog svojih nutritivnih karakteristika i dobrog okusa. Batat je prava riznica antioksidansa beta karotena i vitamina C i E, vrijedan je izvor kalija, dijetalnih vlakana, vitamina B6 i folne kiseline. Sadrži malo šećera i puno škroba, tako da je odličan izvor energije za sportaše, a odličan je i za dijabetičare jer uzrokuje mali i spori porast glukoze u krvi. Zbog toga se mnogi okreću upotrebi ovog povrća, međutim zbog nekonvencionalnog okusa i načina pripremanja, mnogi odustaju od ove visoko vrijedne namirnice i upravo ovom manifestacijom, na kojoj će se moći kušati razna jela od batata, želimo približiti batat svim sadašnjim i budućim potrošačima ovog zdravog povrća.

Batat-kosarica

Eko Tržnica Šijana, utorkom popodne, već je odavno postala mjestom druženja i kupovine zdravih ekoloških namirnica koju su prepoznali građani Pule i građani šire okolice tako da i ovog utorka od 16 – 19 h pozivamo sve građane da se dođu podružiti na “Batatijadi”.

Batat-OPG-Siljant

Na EKO Tržnici Šijana očekuje Vas OPG Siljan sa raznovrsnom ponudom povrća te naglaskom na batat, OPG Kovač i OPG Sirotić (A&Ž) sa medom i proizvodima od meda, OPG Krušvar sa svježe mljevenim brašnima, domaćim crvenim lukom i istarskim crvenim češnjakom, OPG Komić sa prirodnom kozmetikom, OPG Komparić sa proizvodima od smokava, OPG Martinović sa sirom, OPG Stipančić sa proizvodima od lavande, a kao i svakog drugog utorka s nama će biti i naša gošća OPG Alma Mihaljević iz Slavonije gdje možete kupiti izvrsne sokove od jabuke, ekološke jabuke i ostale jabučne prerađevine.

Članovi Udruge Istarski Eko Proizvod i Grupe Solidarne Razmjene Pula priredili su samo za Vas prigodnu degustaciju zanimljivih jela od batata te neobične recepte za jela od batata.

Dođite, degustirajte i družite se s nama na EKO Tržnici Pula!

Batatijada-2 Batatijada-1

Pošaljite odgovor

 

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>