Kontakt

IEP - Istarski Eko Proizvod
De Franceschijeva 46
52100 Pula
f. 052 216112
info@iep.com.hr

Predavanje o zelenom poduzetništvu i kako dobiti eko-markicu

Udruženom proizvodnjom do zaštite proizvođača i kupaca

PULA – Što bi se desilo kada bi u Puli snijeg potrajao punih tjedan dana? Već nakon tri dana trgovački centri bili su opustošeni, što pokazuje koliko smo ovisni o uvoznoj hrani. Ovim je riječima predsjednik udruge Istarski eko-proizvod Nenad Kuftić mnogobrojne prisutne na nedavnom predavanju o zelenom poduzetništvu, koje je u sklopu projekta Zelene knjižnice održano u pulskoj Sveučilišnoj knjižnici, uveo u problematiku nedostatka prehrambenog suvereniteta. Nastavi čitati Predavanje o zelenom poduzetništvu i kako dobiti eko-markicu

Radionice o ekološkoj poljoprivredi

Radionice se održavaju u sklopu projekta “Fine niti lokalnih razvoja”  i uz veliku podršku projekta  “Zelena knjižnica” kojem je cilj putem Društva bibliotekara Istre i istarskih knjižnica educirati javnost i širiti svijest o održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša. Nastavi čitati Radionice o ekološkoj poljoprivredi

Fine niti lokalnih razvoja – kalendar

Ove godine udruge ZMAG, Izvor – udruga ekološki proizvođača Sisačko-moslavačke županije, Udruga Istarski eko proizvod, Aris i Žmergo provode projekt pod nazivom Fine niti lokalnih razvoja. Nastavi čitati Fine niti lokalnih razvoja – kalendar

Okrugli stol na 47. hrvatskom i 7. međunarodnom simpoziju agronoma

Osvrt Borisa Šurana na 47. hrvatskom i 7. međunarodnom simpoziju agronoma

Opatija, 15. veljače 2012

U sklopu tradicionalnog 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma organiziran je okrugli stol na temu na temu “Perspektive razvoja ekološke poljoprivrede s aspekta sigurnosti hrane”. Organizator je bila Hrvatska agencija za hranu (HAH). Nastavi čitati Okrugli stol na 47. hrvatskom i 7. međunarodnom simpoziju agronoma

2. EKO Tržnica Pula

Tržnica Pula i Udruga Istarski Eko Proizvod 21.siječnja 2012. od 09 do 13 sati organiziraju drugu po redu EKO Tržnicu na katu zgrade pulske tržnice. Zajedničkim snagama istarskih eko proizvođača ponudit ćemo krumpir, luk, ciklu, mrkvu, blitvu, špinat, čičoku, rotkve, rotkvice, radić, repu, med, vino, proizvode od lavande, a kao posebnu deliciju ističemo . . . → Nastavi čitati: 2. EKO Tržnica Pula

EKO Tržnica Pula

U suradnji sa Tržnicom iz Pule kreće se u ostvarivanje projekta-ideje koja je potaknuta od strane predsjednika Udruge Istarski Eko Proizvod, Nenada Kuftića i direktora tržnice gosp. Renata Perca, da ekološki proizvođači jednom mjesečno zajednički nastupe sa svojim proizvodima kako bi se i na taj način promovirala ekološka proizvodnja i približila građanima.

Jedan od . . . → Nastavi čitati: EKO Tržnica Pula

Održana izborna skupština Udruge IEP

U Puli, u prostorima Istarske razvojne agencije, 22. studenog 2011. s početkom u 13.00 sati održana je izborna skupština udruge „Istarski Eko Proizvod“. Na skupštinu su bili pozvani članovi osnivači kao i novi  članovi  koji su registrirani u Upisniku ekoloških proizvođača kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Udrugu čine registrirani proizvođači ekoloških . . . → Nastavi čitati: Održana izborna skupština Udruge IEP

Tako je to bilo u Pazinu

Bilo je poučno, lijepo i nadasve zanimljivo. Dio atmosfere sa manifestacije “Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti – Pazi što jedeš”  u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, te u suradnji sa Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga i Udrugom eko-poljoprivrednih proizvođača: Istarski Eko Proizvod iz Pule, koja je održana u Pazinu, pogledajte u nastavku… Nastavi čitati Tako je to bilo u Pazinu

Zdrava hrana nije luksuz, nego prioritet …

Ekološka poljoprivreda tek na jedan posto površina!

Nenad Kuftić: Upravo smo u Ministarstvu pokrenuli akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Cilj je u petogodišnjem razdoblju povećati udio površina pod ekološkom poljoprivredom s jedan na osam posto, što je skoro pa i nemoguće. Budući da je kriza i da . . . → Nastavi čitati: Zdrava hrana nije luksuz, nego prioritet …

Pazi što jedeš – Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti

Etnografski muzej Istre će 19. studenog 2011. godine, organizirati manifestaciju pod nazivom “Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti” koja će se održati u Pazinu.

Jednodnevna manifestacija će se sastojati od stručnih predavanja, sajma eko poljoprivrednika te radionica pripremanja tradicijskih jela. Nastavi čitati Pazi što jedeš – Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti

Page 4 of 7« First...23456...Last »