Kontakt

IEP - Istarski Eko Proizvod
De Franceschijeva 46
52100 Pula
f. 052 216112
info@iep.com.hr

Osnivačka skupština IEP-a

U Puli, u prostorima Istarske razvojne agencije, na prvoj, osnivačkoj skupštini osnovana je Udruga  Istarski Eko Proizvod. Udrugu su osnovali registrirani proizvođači ekoloških proizvoda s područja Istarske županije, a radi zaštite prirodnih vrijednosti Istre te razvoja ekoloških i socijalno prihvatljivih gospodarskih djelatnosti.

Članovi Udruge mogu biti, isključivo, proizvođači ekoloških proizvoda koji su registrirani u Upisniku ekoloških proizvođača kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja kao ekološki proizvođači.

Jedan od važnih ciljeva Udruge je pomoć članovima u ostvarenju prava na novčane potpore koje u svrhu poticanja ekološke proizvodnje osiguravaju Ministarstvo i Istarska županija.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika Udruge izabran je Nenad Kuftić, proizvođač s najdužim stažem u ekološkoj poljoprivredi i golemim iskustvom.

Istarski Eko Proizvod je jedina udruga s područja Istarske županije koju čine isključivo registrirani i certificirani maslinari, proizvođači stoke, medari, proizvođači povrća i voća, vinari i drugi.

Osnivanje Udruge inicirao je Agribiocert, zadruga za obavljanje stručnog nadzora i ugovornu kontrolu robe koja putem svoje podružnice u Puli provodi stručni nadzor i obavlja certifikaciju nad većinom ekoloških proizvođača na području Istarske županije.

IMG_6023

Pošaljite odgovor

 

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>