EKO Tržnica Šijana u organizaciji udruge Istarski Eko Proizvod i suradnji građanske inicijative potrošača ekoloških proizvoda “Solidarna Pula” u utorak, 16. prosinca 2014. godine, organizira manifestaciju ADVENT u Šijani.

Posebno nam je zadovoljstvo najaviti naše gošće OPG Lovro Lenac sa sušenim bučama te OPG Mihaljević sa ekološkim jabukama i prerađevinama.

OPG Lovro Lenac nalazi se u Hrvatskoj Kostajnici i bavi se uzgojem buča i proizvodnjom sušenih buča i ostalih proizvoda od buča i kestena. Sušene buče u Hrvatskoj Kostajnici poznate su pod nazivom “Kostajničke pletenice” koje se jedu na Badnjak kao salata. Ime su dobile po tome jer su se tijekom ljetnih mjeseci buče rezale na široke rezance, zatim su se sušile na suncu i potom bi se splele u pletenice te čuvale do Božića iznad peći. Tada je to bila poslastica siromašnih obitelji, a danas je vrlo zdrava i skupa delikatesa.

Članovi Udruge Istarski Eko Proizvod i Grupe Solidarne Razmjene Pula priredili su samo za vas ukusne kolače i kuhano vino kako bi oživjeli atmosferu adventa.

Pridružite nam se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi na EKO Tržnici u Šijani i ovog utorka 16. prosinca od 16 – 18 sati.