OPG Marija Komić

OPG Komić bavi se proizvodnjom ljekovitog bilja, maslinovog ulja, meda i sakupljanjem samoniklog bilja te proizvodnjom proizvoda za kozmetičku i prehrambenu namjenu. Sve svoje nasade (masline, lavandu, ružmarin, kadulju) tretiramo ekološkim sredstvima  i ove smo godine upisani u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji za uzgoj i preradu bilja do konačnog proizvoda. Svoj koncept proizvodnje baziramo na tradicionalnoj upotrebi bilja istarskog poluotoka s naglaskom na znanstveni pristup i  pravilnu upotrebu resursa. Edukacijom i praktičnim radionicama djelujemo na svijest ljudi o kvalitetnijem izboru i upotrebi proizvoda za prehranu i kozmetiku naglašavajući nutritivna i ljekovita svojstva.

Posebno naglašavamo edukacijski dio kod mlađe populacije koji se odvija na razini osnovnih škola, tako da smo u zadnje četiri godine putem projekta „Samoniklo bilje u prehrani – znanost i tradicija“ educirali i praktičnim radionicama ukazali na vrijednost upotrebe samoniklog bilja kroz povijest našeg kraja i naglasili znanstvenu dimenziju pravilne konzumacije, prepoznavanja i potencijalnih opasnosti neadekvatnog pristupa temi.

Naš asortiman proizvoda je slijedeći: kreme za lice, balzami za usne, različiti melemi,  ulja za tijelo, hidrolat, eterično ulje, soli za kupanje, vrećice sa osušenim cvijetom lavande. U fazi razvoja su slijedeći proizvodi: krema za ruke, sapuni – tekući i čvrsti, ulje za sunčanje, deo stick.