U srijedu, 17. prosinca 2014. održava se posljednja, ovogodišnja EKO tržnica ispred OŠ Juraj Dobrila u Rovinju od 16 do 19 sati u organizaciji Udruge Istarski Eko Proizvod i Grupe Solidarne Razmjene Rovinj.

Svoje proizvode izlagati će vama već dobro poznati ekološki certificirani proizvođači: OPG Siljan i OPG Kuftić sa ponudom povrća, OPG Mihaljević iz Slavonije sa voćem i voćnim prerađevinama, OPG Komić sa prirodnom kozmetikom, OPG Komparić sa proizvodima od smokava, OPG Krušvar sa svježe meljenim brašnima, domaćim crvenim lukom i istarskim crvenim češnjakom, OPG Kovač i OPG Vidmar sa medom i proizvodima od meda te Peko mlijeko sa mlijekom.

Sa zadovoljstvom najavljujemo našeg gosta OPG Lovro Lenac iz Hrvatske Kostajnice sa sušenim bučama i brašnom od buča i kestena. Sušene buče u Hrvatskoj Kostajnici poznate su pod nazivom “Kostajničke pletenice” koje se jedu na Badnjak kao salata. Nekada je bila poslastica siromašnih obitelji, a danas je vrlo zdrava i skupa delikatesa.

U sklopu GSR akcije “Pazi što jedeš” koju je organizirala Grupa Solidarne Razmjene Rovinj u suradnji sa OPG Mihaljević do sada je donirano dječjim vrtićima i osnovnim školama Grada Rovinja 380 kg, staračkom domu u Rovinju 55 kg te udruzi Naš San Njihov Osmijeh Rovinj 5 kg ekološki uzgojenih jabuka. Ove srijede donirati će se 60 kg jabuka OŠ Jurja Dobrila.

Prošle srijede održano je prvo besplatno predavanje ciklusa edukacija potrošača u sklopu EKO tržnice pod nazivom “Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje”. Ove srijede, 17. prosinca 2014., na prigodnom predavanju o medu i ostalim pčelinjim proizvodima upriličit će se i svečana promocija knjige Branka Vidmara, ekološkog pčelara, uz degustaciju pčelinjih proizvoda. Predavači će biti: Branko Vidmar, predsjednik HEP-a (Hrvatski ekološki pčelari) te Ivan Kovač – tajnik HEP-a. Prije početka promocije knjige uvodnu riječ održati će lektor knjige Zvonimir Čokljat, voditelj područnog ureda HSZ. Predavanje je besplatno za sve sudionike, a održava se od 17.30 – 18.30 sati.

Povodom posljednje ovogodišnje EKO tržnice članovi Udruge Istarski Eko Proizvod i Grupe Solidarne Razmjene Rovinj priredili su samo za vas feštu povodom predstojećih blagdana i šest mjeseci postojanja GSR Rovinj te vas očekuju ukusni poslastice članova GSR-a, kuhano vino i vesela atmosfera uz muziku.

Želimo Vam sretne i ugodne blagdane te sretnu Novu 2015. godinu uz želju da ćete i iduće godine biti prisutni na EKO tržnici u Rovinju te podržati naše ekološke certificirane proizvođače.

S veseljem Vas očekujemo!