Poštovani,

Inspirirani interesom građana Opatije za usvajanje ekološki prihvatljivog načina života u svrhu poboljšanja kvalitete života Udruga Žmergo, Opatija, organizira:

2. Ekološki sajam Opatija – EsO

 

Program EsO:

EDUKATIVNO PRODAJNA MANIFESTACIJA

petak, 17. lipnja, 2011.g.

9.00 – prostor ispred Opatijske tržnice
– Otvaranje Ekološkog sajma Opatija

8.00 – 12.00 – prostor ispred Opatijske tržnice
Eko tržnica – edukativno-prodajna manifestacija

14.00 – 19.00 – na prostoru Opatijskog mula
Eko sajam – edukativno-prodajna manifestacija

EDUKATIVNI PROGRAM

 

od srijede do petka, 15.-17. lipnja, 2011.g.

Predavanja vezana uz ekološke teme u Kulturnom domu Zora i Vili Antonio, Opatija.
Ovim putem Vas pozivamo da se uključite u promociju održivog razvoja i ekološkog načina života.

EKO TRŽNICA

Za dio programa Eko tržnica (samo prehrambeni artikli) Žmergo će u suradnji s Gradom Opatija osigurati i postaviti 4 štanda (pivska stola i klupicu), ali nije u mogućnosti osigurati suncobrane, vodu i struju. Zbog ograničenog prostora Žmergo pridržava pravo da odabere proizvođače-izlagače. Pri odabiru proizvođača vodit će se po načelu raznolikosti. Zainteresirani izlagači mogu i sami donijeti štand te ga postaviti na prostoru koji je predviđen za Eko tržnicu, uz prethodni dogovor. Najam se ne plaća. Nakon 12 sati moguće je preseliti štand na Opatijski mul gdje će se održavati drugi dio EsO-a.

Od izlagača se zahtjeva:

– da posjeduje ekološki certifikat za svoje proizvode
– ili da imaju potvrdu da su u procesu dobivanja ekološkog certifikata
– da imaju dozvolu za prodaju svojih proizvoda

EKO SAJAM

Za dio programa Eko sajam (promotivno-prodajna manifestacija proizvoda koji utječu na ekološki prihvatljiv način života) Žmergo je osigurao prostor na Opatijskom mulu, te će u suradnji s Gradom Opatija postaviti 8 štandova (s tendom), ali nije u mogućnosti osigurati suncobrane, vodu i struju. Zbog ograničenog prostora Žmergo pridržava pravo da odabere proizvođače-izlagače. Pri odabiru proizvođača vodit će se po načelu raznolikosti. Učestvovanje se ne naplaćuje. Zainteresirani izlagači mogu i sami donijeti štand te ga postaviti na prostoru koji je predviđen za Eko sajam, uz prethodni dogovor. Predviđa se učestvovanje svih poduzeća, ustanova, udruga i institucija koje na bilo koji način pridonose kvalitetnijem i ekološki prihvatljivijem načinu života i poslovanja.

EDUKATIVNI PROGRAM

Ukoliko ste zainteresirani da održite predavanje/kratku prezentaciju/radionicu vezanu uz vaše proizvode prilikom prijave molimo da navedete točan naziv predavanja/kratke prezentacije/radionice i vrijeme kada ste u mogućnosti održati iste, kao i potrebnu opremu.

Ukoliko ste zainteresirani za suradnju i učestvovanje na EsO, prijavite se do 05. lipnja 2011.g. na email adresu zmergo@zmergo.hr .