Dana 28. rujna 2010 godine u prostorima Udruge UCODEP u Puli održao se sastanak sazvan od strane UCODEP–a za predstavljanje suradnje Udruge „Istarski Eko Proizvod“ s Udrugom „Eco Line“ iz Mostara i istih ekoloških Udruga Dubrovačko – Neretvanske Županije što se tiče organske proizvodnje.

Na sastanku su bili nazočni Doris Cerin Otočan, Predsjednica Udruge UCODEP i koordinator Projekta SeeNet u Hrvatskoj, Gosp. Nenad Kuftić, Predsjednik Udruge „Istarski Eko Proizvod“ i G.đa Biserka Banković, dopredsjednica iste Udruge i Marijana Cerin, Program Assistant Projekta SeeNet.

Udruga „Istarski Eko Proizvod“ okuplja veliki broj članova koji se bave ekološkom poljoprivredom i proizvodnjom „zdrave“ hrane. Udruga se bazira na ciljevima poticaja razvitka eko-turizma, pitanjima i elementima implementacije zaštite okoliša te  radu na sustavu održavanja biološke raznolikosti, zatim organizacijom Eko sajmova te stalnim usavršavanjem svojih članova. Udrugu čine registrirani proizvođači ekoloških proizvoda s područja Istarske Županije.

Tjekom sastanka Gosp. Kuftić je naveo i probleme na koje svakodnevno nailazi Udruga. G.đa Banković kao nedostatak Udruge istaknula je pomanjkanje jedne zaposlene stručne osobe  koja bi obavljala sve administrativne poslove, javno zastupanje Udruge i njenih članova, te osobe koja bi  pratila razne programe i natječaje na kojima bi se kandidirali za financijsku potporu.

Udruga je prije nekoliko mjeseci otvorila web site na kojemu se promoviraju aktivnosti i ciljevi same Udruge Istarski Eko Proizvod. Vezano uz web site G.đa Banković potvrdila je kako će na web stranici Udruge postaviti link za Udrugu Eco Line iz Mostara, kako bi u tom segmentu započela suradnja izmjene podataka i zajedničke promocije Udruga.

Vezano uz Projekt SeeNet G.đa Cerin Otočan naglasila je da će na manifestaciji „Dani Julesa Verna“, koji će se održati u Gradu Pazinu u lipnju 2011 godine, Program SeeNet imati svoj štand na kojemu će se prezentirati svi tipični proizvodi partnera uključenih u Program, sa ciljem umrežavanja i zajedničke promocije na domaćim i međunarodnim manifestacijama poradi brže i jednostavnije razradbe, kao i pristupa fondovima EU – a, koji se odnose na ruralni razvoj, valorizaciju i marketing tipičnih proizvoda i na ruralni turizam.

Spomenuta je i manifestacija „6. Dani meda“ u Pazinu koja će se održati u veljači 2011 godine. Na obje manifestacije, „Dan Julesa Verna“ i „6. Dani meda“, Udruga IEP potvrdila je svoju prisutnost.

Na sastanku je predložena i mogućnost da jedan član Udruge „Istarskih Eko Proizvod„ bude nazočan na usavršavanju vezano za ruralni razvoj i tipične proizvode u Dubrovniku, aktivnost koja je vezana za vertikalne akcije za domenu Programa 2. A Projekta SeeNet.

Ideja vodilja koja bi spojila tri različita teritorija, Dubrovnik, Istarski poluotok i Mostar,  bazira se na izmjeni iskustava i znanja, a istovremeno na mogućnosti zajedničkog predstavljanja na lokalnim, regionalnim i međunarodnim sajmovima kao i zajedničkom imageu stvaranja triju destinacija slow fooda i zdravog načina življenja pomoću ekološke proizvodnje i zelenog poduzetništva.