Poštovani,

pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju povodom otvorenja Solidarne ekološke tržnice (SET) u Višnjanu. Tiskovna konferencija održat će se u palači Sincich, u Višnjanu, Trg Pina Budicina 1 u petak 03. srpnja 2015. s početkom u 10:00 sati.

Nakon uspješno pokrenutih Solidarnih ekoloških tržnica u Puli i Rovinju, zajedničkim zalaganjem udruge Istarski eko proizvod, udruge Višnjanska kreativa – ViKa i Solidarne ekološke grupe Višnjan te uz veliku potporu Općine Višnjan s radom započinje i Solidarna ekološka tržnica Višnjan.

Solidarna ekološka tržnica (SET) je mjesto izravne prodaje, bez posrednika, isključivo vlastitih, ekološki uzgojenih proizvoda. Na tako organiziranoj tržnici kupcima se, osim lokalnih, predstavljaju i ekološki proizvođači iz cijele Hrvatske. Cilj SET-a je podrška malim ekološkim gospodarstvima kroz mogućnost plasmana uzgoja te stvaranje povjerenja i solidarnosti između potrošača i proizvođača. Solidarne eko tržnice sadrže elemente i tržnice i manifestacije, pa se uz samu prodaju često organiziraju i popratne svečanosti, priredbe te radionice za djecu i odrasle.

Otvorenje tržnice održat će se u Višnjanu, u ulici Jože Šurana, na platou ispred Dječijeg vrtića, dana 06. srpnja 2015. u 18:00 sati.

Nenad Kuftić,
predsjednik udruge Istarski eko proizvod
092 246 8093

Lidija Velenik,
predsjednica udruge Višnjanska kreativa – ViKa
098 913 2911