Eko tržnica Šijana (u blizini autobusnog kolodvora u Puli) ovog utorka, 31. ožujka 2015. priprema za vas Uskršnju manifestaciju s početkom u 17 sati. Očekuje vas animacija za djecu, potraga za skrivenom čokoladnom figurom, degustacija domaćih kolača proizvođača brašna OPG Krušvar iz Buzeta i jabučnog soka proizvođača OPG Mihaljević iz Dalja.

U radnom vremenu od 16 do 18 sati kupcima će se nuditi ekološki uzgojena hrana. Moći ćete kupiti povrće ekološki certificiranog gospodarstva EKO OPG Siljan, žitarice, brašna, griz proizvođača OPG Krušvar iz Buzeta, mliječne proizvode OPG Pekica iz Savičente, biljnu kozmetiku OPG Komić, a gost tržnice bit će OPG Mihaljević iz Dalja s ponudom jabučnog soka, octa i pekmeza.

Od sljedećeg utorka, 7. travnja 2015. radno vrijeme tržnice bit će utorkom od 18 do 20 sati. Eko tržnica Šijana je dio programa Solidarnih Eko Tržnica u organizaciji udruge Istarski Eko Proizvod u suradnji sa Solidarnim Eko Grupama koji organiziraju i eko tržnice u Rovinju i Rijeci.

Model Solidarne Eko Tržnice okuplja velik broj volontera koji sudjeluje u manifestacijama i potiče ekološke proizvođače koji besplatno izlažu svoje proizvode i pritom se velika važnost pridaje zaštiti potrošača dodatnim kontrolama eko proizvoda koji moraju biti sukladni ekološkim potvrdnicama ili certifikatima proizvođača koji nude te proizvode.

Svojim dolaskom podržite ekološku proizvodnju hrane i lokalni razvoj.