Bogata ponuda na eko tržnici u Šijani

Na jučerašnjoj Solidarnoj eko tržnici u Šijani okupilo se petnaestak proizvođača iz cijele Hrvatske, a nudilo se od meda i mliječnih proizvoda, preko sezonskog voća i povrća do ulja, badema, oraha… Tržnica organiziraju udruga Istarski Eko Proizvod i Solidarna ekološka grupa, a privlači sve veći broj kupaca.

 

U prvom je redu namijenjena članovima Solidarne eko grupe, koji pri kupovini ostvaruju brojne pogodnosti. Trenutno je učlanjeno 200-tinjak obitelji s područja Istre koji po svoje namirnice odlaze upravo na solidarne eko tržnice.

Za članove je cijena proizvoda nešto povoljnija, a u ponudi je uvijek i eko košarica sa sezonskim povrćem.

Princip ovakvog tipa tržnice jest da su proizvođači i potrošači u stalnom kontaktu. Kupac naručuje željenu količinu određene namirnice, a proizvođač je siguran da će ono što na tržnicu donese i prodati.

Ekološki proizvodi, čini se, postaju svakodnevica i drugim kupcima kojih je na solidarnoj tržnici sve više.

Tržnica je postala mjesto susreta između proizvođača i potrošača gdje uz kupovinu izmjenjuju iskustva, a kupac na licu mjesta može doznati sve o proizvodu. Osim što se na ovaj način promovira zdrava hrana i zdrav način života, kontinuirano se podupire uzgoj i plasman eko proizvoda te jača domaća ekološka poljoprivredna proizvodnja. Izvor: TV Istra

https://vimeo.com/248164306

 

Share:

Leave a comment: