Pula, 14. i 15. studeni 2014., Dom hrvatskih branitelja, 10:00-19:00 h

Manifestacija “Pazi što jedeš” ove će se godine održati po četvrti puta, a biti će posvećena zdravoj i tradicijskoj prehrani djece od najranije dobi pa sve do srednjoškolaca i studenata. Putem predavanja, okruglog stola i radionica želimo dati odgovor na pitanje koliko se zdravo i regionalno djeca hrane u vrtićima i školama. Uz sve navedeno biti će organiziran već tradicionalni sajam ekoloških proizvođača iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Program “Pazi što jedeš 2014”

Popis proizvođača 2014

Pobjednički rad Dječijeg vrtića Dado iz Štinjana, sa grupnim radom, dizajnerica Feodora Gubaš iz Medit-a uklopila je u plakat i vizualni materijal za ovogodišnju, četvrtu po redu, manifestaciju “Pazi što jedeš”.

Vjekoslav Gašparović: “Samo brojke” , 14. studeni 2014. u 17 h

Sasvim slučajno (iako mislim da slučajnost ne postoji) naletjeli smo na Vjekoslava Gašparovića koji je u suradnji s našim proizvođačima napravio nekoliko kratkih filmova pod zajedničkim imenom “Samo brojke”. U filmićima je prikazan život koji se svakodnevno odvija iza kulisa tržnice i prodaje. Imamo priliku zaviriti u živote nekoliko naših proizvođača i doživjeti njihove dane pod vedrim nebom i njihovo stvarno partnerstvo s prirodom.

Vjekoslav je filmovima dao imena 201410PE, 201410SI, 201410MA i 201410KU aludirajući na kodove hrane u dućanima. Takvi nazivi stvaraju potpuni kontrast sa sadržajem i povodom nastanka filmova te nas potiču na razmišljanje o dehumanizaciji i birokratizaciji svega u našem svijetu, pa tako i hrane.

Prikazom obilja boja i zvukova autor nam nudi varijantu u kojoj baš takav svijet možemo izbjeći!

“U fimovima nisam koristio nikakav materijal izvana. Filmovi su “bez aditiva” – sastavljeni od audio i video snimaka s lica mjesta – zvukova, šumova, fragemenata razgovora,… dakle eko proizvodi :)”

Film bez konzervansa i aditiva snimio je i montirao Vjekoslav Gašparović, a biti će prikazan u petak 14. studenog 2014. u 17 h.