Prva promocija Istarskih Eko Proizvoda
Pula, restoran Kantina
U organizaciji udruge Istarski Eko Proizvod i restorana Kantina, unatoč prohladnom vremenu, privukao je brojne zaljubljenike u zdravu prehranu, koji su mogli degustirati, ali i kupiti ekološki uzgojeno povrće Nenada Kuftića, ukiseljeno ili svježe te prirodno pripremljene marmelade od mušmula ili smokava.
Jakob i Sanja Turnšek s bio-farme pored Umaga nudili su prirodni sok od grožđa, lavandino ulje i hidrolat, ali i ekološki uzgojene pir i raž te svježi integralni kruh. Bilo je tu i ponajboljih istarskih maslinovih ulja i vina, a Kantina je za degustaciju spremila slatke i slane zalogaje pripremljene od domaćih proizvoda.
Kako smo saznali od samih proizvođača, interes za ekološki uzgojenim namirnicama i prerađevinama sve je veći, no za sada tek na razini zanimanja. Ipak, vele nam, i to se polako mijenja nabolje pa se takvi proizvodi sve više i koriste u svakodnevnoj prehrani. (Izvor: Glas Istre)