2. Pazi što jedeš – Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti

Na konferenciji za medije u Galeriji „Cvajner“ u Puli, predstavljena je manifestacija „Pazi što jedeš“ koja će se održati u subotu, 24.11.2012.g. od 10:00 do 16:00 u Pučkom otvorenom učilištu (Spomen domu) u Pazinu.

Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu predstavila je manifestaciju “Pazi što jedeš” kao suradnju Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača – Istarski eko proizvod.

Tanja Kocković Zaborski predstavila je jednodnevnu manifestaciju koja se sastoji od stručnih predavanja koja će održati Lada Radin i Goran Zgrablić koji će predstaviti projekt „Taste of Croatia“; Maja Žebčević Matić iz Gradskog muzeja Požega koja će predstaviti projekt „Muzej u Loncu“ te predstavljanje kataloga izložbe „Ki sit ki lačan“.

Vanja Valić, zadužena za PR i marketing manifestacije predstavila je dalje program manifestacije. Zlatni sponzor manifestacije tvrtka Schneekoppe i Milford čajevi predstavit će se predavanjem Auguste Fabijanić: „Kako prepoznati proizvode pogodne za dijabetičare – nove regulative Europske zajednice“

Naglasila je da će sajmeni dio manifestacije obilovat će degustacijama i predstavljanjima ekoloških proizvoda. Na manifestaciji će biti tzv. ‘dizajnerski kutak’ gdje će biti predstavljeni predmeti za kućanstvo inspirirani tradicijom.

Nenad Kuftić, predsjednik Udruge ekoloških proizvođača – Istarski eko proizvod predstavio je predavanja koja će biti na temu ekološke poljoprivrede i tradicijskih sorti sjemenja koja će održati Sunčica Pešak, Ranko Tadić i Nenad Kuftić.

Predstavljen je i popis eko proizvođača koji će sudjelovati na sajmu. Na sajmu će sudjelovati eko proizvođači sa certifikatom iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije koji će ponuditi svoje povrće, prerađevine, maslinovo ulje, kozji sir i ostale proizvode.

G. Kuftić je naglasio da je to najveći eko sajam u Istri, te pozvao sve da posjete Pazin u subotu 24.11.2012.

Share:

Leave a comment: