Dorian Siljan novi predsjednik Udruge Istarski Eko Proizvod

Dorian Siljan, dipl.ing.agr. ekološke poljoprivrede i agroturizma, novi je predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije Istarski Eko Proizvod. Na redovnoj izbornoj skupštini udruge Istarski Eko Proizvod, koja broji 54 članova ekoloških proizvođača iz Istarske županije, održanoj u utorak 26. siječnja izabrano je novo vodstvo udruge.

Za predsjednika udruge izabran je Dorian Siljan, stara-nova dopredsjednica je Biserka Banković, tajnik udruge Emil Peteh, dok su članovi upravnog odbora uz predsjednika, dopredsjednicu i tajnika još Nenad Kuftić, Darko Pekica, Vilim Belović i Aleks Ristić. Za članove nadzornog odbora izabrani su Lorena Stipančić, Armanda Sirotić i Giuseppe Lupieri.

Osvrnuvši se na aktivnosti udruge iz prošle godine iznesena je vrlo dobra organizacija Solidarnih Ekoloških Tržnica (SET) u Puli, Rovinju i Višnjanu uz potporu Solidarnih Ekoloških Grupa (SEG) iz Pule i Rovinja, Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule, Grada Rovinja i Osnovne škole Juraj Dobrila iz Rovinja, te općine Višnjan i udruge VIK-a iz Višnjana, koji su omogućili održavanje raznih manifestacija i predavanja.

U suradnji sa Etnografskim muzejom Istre iz Pazina održana je vrlo uspješna 5. manifestacija “Pazi što jedeš”, koja je po broju ekoloških proizvođača prerasla u najveći ekološki sajam u Hrvatskoj. Ostvarena je uspješna suradnja na edukativnim projektima “Zeleni pjat” sa udrugom “Zelena Istra” i Osnovnom školom Stoja, te “Hranimo se fino” sa osnovnom školom Vidikovac. Odlična suradnja je ostvarena i na međunarodnom projektu “Social Start Ups” o solidarnim grupama i socijalnom poduzetništvu sa općinom Brtonigla.

Na skupštini je predstavljen i jedan od najvećih partnerskih projekata udruge u suradnji sa Otvorenim učilištem Diopter , “Eko je fora”, s kojima prvi u Hrvatskoj razvijamo standarde kvalifikacije i kurikuluma za osposobljavanje polaznika za zanimanje ekološki gospodarstvenik kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada ne samo u Hrvatskoj, već i u zemljama EU.

Udruga Istarski Eko Proizvod je jedna od glavnih inicijatora i pokretača Saveza udruga ekoloških proizvođača Hrvatske, čija bi se osnivačka skupština trebala održati 6.veljače u Zagrebu i na skupštini su izabrani Nenad Kuftić i Emil Peteh, kao predstavnici udruge IEP za Savez udruga ekoloških proizvođača Hrvatske.

Share:

Leave a comment: