Eko nasadnik u Šišanu

Posjetili smo eko nasadnik u Šišanu. Nastao je u sklopu projekta ˝Eko je fora˝, a kao i dosad služit će budućim poljoprivrednicima da steknu nova znanja i vještine u ekološkoj proizvodnji. Jedan od partnera projekta je i Udruga Istarski eko proizvod koja na području Istarske županije okuplja čak 57 eko proizvođača.

https://vimeo.com/206713464

Tijekom jednogodišnjeg projekta ˝Eko je fora˝ glavni je cilj bio bavljenje ekološkom poljoprivredom u sklopu kojeg je educirano 20 ekoloških proizvođača voća, povrća i ljekovitog bilja. A članovi Udruge na poseban su način doprinijeli njihovoj edukaciji. Povratne informacije više su nego pozitivne, a posebno ih iznenađuje sve veći broj zainteresiranih za ovakav vid ponude i potražnje.

Bitno je, smatraju u Udruzi, podizati svijest o važnosti ekoloških proizvoda, pa će i u budućnosti nastaviti sa sličnim projektima kojima će, ne samo kod potencijalnih proizvođača, već i kod potrošača ukazati na prednosti koje eko proizvodnja i konzumacija takvih proizvoda donosi. Izvor: TV Istra

Share:

Leave a comment: